Meny
 

Mustig högrevsgryta

hogrevsgryta

I samarbete med Hotell Charlottenberg får du här ett recept på en mustig högrevsgryta. Perfekt söndagsmiddag!



Högrev är ett nötkött som kräver sin koktid, vilket gör att det passar perfekt till just grytor. Karin, som är kock på Hotell Charlottenberg, delar denna vecka med sig utav sitt recept.

Högrevsgryta ála Karin 

4 portioner:

  • 800g Högrev
  • Smör
  • 3 msk kalvfond
  • 1dl kraftigt rödvin
  • 5+2dl vatten
  • 2 stora morötter
  • 2 palsternacka
  • 1 bit rotselleri (ca150g)
  • 1 gul lök
  • 1 röd lök
  • Syltlök
  • 2 tsk timjan (torkad)
  • 2 tsk basilika
  • 1 klyfta vitlök                                                    
  • Salt & Peppar 

 

Tillagning:

Putsa kött och skär i småbitar. Bryn bitarna, några i taget i lite smör, tills de får en fin färg.

Häll på kalvfond, vin och 5dl vatten.

Koka upp, sänk värmen och låt sjuda i ca 45 min.

Skala morötter, palsternacka, rotselleri och lök. Skär i bitar och tillsätt i grytan tillsammans med timjan, basilika och syltlök. 

Låt koka ytterligare 30 minuter, smaka av och känn om köttet är tillräckligt mört.

Smaka av grytan med vitlök, salt och peppar. Går även bra att tillsätta lite mer kalvfond om det skulle behövas.

 

Servera gärna med pressad potatis och rödbetor. Toppa med färsk persilja.

Smaklig måltid!

Senast ändrat - 24 januari 2019