Meny
 

Dags för Halloween

Halloween

Låt maten vara i fokus när du pyntar till Halloween. Vi har samlat 2 olika tips på bra (och skumma) recept samt en läskig dessert.

Läskiga mumiekorvar

 

Mumiekorvar är skrämmande gott antingen om du serverar det på halloweenfesten, på barnkalaset eller på tur i skogen. Superenkelt att laga och med lite blodig ketchup blir det också extra läskigt att äta.  

10 PORTIONER

  • 10 st grillkorv
  • ½  paket färdig pizzadeg (rå), långpanna
  • 20 st hel nejlika
  • 1 dl ketchup  

SÅ HÄR GÖR DU: 

1. Värm ugnen till 180°C. Ta korvarna ur paketet.

 

2. Skär pizzadegen i 5 mm tjocka strimlor.

 

3. Snurra korvarna en och en in i degstrimlorna. Om du vill ha degen snurrad löst eller tätt, är upp till dig.

 

4. Lägg korvarna på en bakpappersklädd ugnsform och stek dem i mitten av ugnen i 8-10 minuter, eller tills degen har höjts sig fint och fått en gyllene färg.

 

5. Stick in nejlikespikar som ögon och servera korvarna med ketchup. 

  

Pumpasoppa med spökägg

 

En god och enkel pumpasoppa är perfekt att servera till Halloween-sällskapet! Pynta soppan med ett kokt spök-ägg, för en extra spöklig effekt. 😉

4 PORTIONER

  • 4 st ägg
  • 600 g pumpa i bitar
  • 2 st sharlottenlök
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 msk olja
  • 1 l grönsaksbuljong (utblandad)
  • ½  tsk peppar
  • saft av ½  st citron
  • 2 tsk reduserad balsamvinäger 

SÅ HÄR GÖR DU:

1. Koka äggen i 10 minuter. Kyla av i kallt vatten och skala dem.

 

2. Skala pumpan, dela i två och skrapa ut fröna. Dela i bitar.

 

3. Hacka lök och vitlök.

 

Smaktips: Om du önskar en lite mer kryddig soppa kan du tillsätta lite chili, spiskumin och ingefära.

 

4. Värm oljan och fräs lök & vitlök tills löken är mjuk och blank. Tillsätt pumpabitarna och låt dem fräsa i ett par minuter. Häll över buljong och koka upp. Låt soppan koka i 15-20 minuter eller tills pumpan är helt mjuk. Använd stavmixer eller en vanlig mixer och mosa soppan tills den är helt slät. Om det behövs: Tillsätt mer vatten eller "kraft".

 

5. Smaka av soppan med peppar och citronsaft.

 

6. För att laga ett spökansikte: Dekorera äggen med balsamvinäger.

 

Servera soppan med kokta spök-ägg.

 

 

Till sist ett tips på dessert:

Pannacotta-hjärnor

Med lite kreativitet kan en helt vanlig pannacotta bli till en skum halloweendessert. Se bara här 😊

 

  

4 PORTIONER

  • 4 st gelatinblad
  • ¾ st vaniljstång
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 dl socker

 

HALLONSÅS

  • 225 g frusna hallon
  • 100 g florsocker
  • 2 msk citronsaft 

SÅ HÄR GÖR DU:

1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter.

 

2. Snitta vaniljstången på längden och skrapa ut vaniljfröna med en liten matkniv.

 

3. Koka upp grädde, socker, vaniljstång och vaniljfrön i en kastrull. Ta kastrullen av plattan och ta ut vaniljstången. Kläm ur vattnet på gelatinen och rör de blötlagda gelatinbladen in i den varma blandningen. Häll blandningen i former som är formad som hjärnor (eller med struktur/mönster i botten så du kan skapa en hjärnliknande pannacotta-"boll").

 

4. Häll tinade hallon, florsocker och citronsaft i en matberedare & kör tills massan är slät och sila den.

 

Låt det kallna och ställ det sedan kallt i minst 3 timmar före servering. Servera desserten med den fräscha hallonsåsen och eventuellt lite färska bär.

 

Happy Halloween!

 

Psst.. Ni hittar vad ni behöver på Hypermat och Maximat.

 

Recepten är hämtade ifrån: matprat.no

Senast ändrat - 29 oktober 2019

Relaterade butiker

Hypermat - Charlottenbergs Shoppingcenter
maximat